Det Okända Livets Psykiska Gåtor

Christine Ödlunds och Fredrik Söderbergs konstnärskap tar sig olika uttryck men det finns en gemensam kärna i att båda målar, användandet av växtpigment och ett sökande efter en inre mening.

Att skildra kunskap i konsten bär på en egen slags kraft och skönhet. Området är outsinligt och det okända både utmanar och förundrar oss. Det Okända Livets Psykiska Gåtor är konstnärerna Christine Ödlund och Fredrik Söderbergs första gemensamma större utställning.

I deras måleri möts både det figurativt avbildade och det abstrakta andligt estetiska där det liksom inom teosofin inte finns någon motsättning mellan modern vetenskap och det spirituella.

Konstnärerna

Christine Ödlund har skapat flera unika möten mellan konst, vetenskap och musik. Många av hennes arbeten befinner sig i utkanten av våra sinnens begränsning och ger form åt fenomen som vanligtvis inte kan ses av blotta ögat eller ens genom det vetenskapliga mikroskopet. Hennes verk tar sitt ursprung i fält såsom teosofi, synestesi och naturvetenskap.
» christineodlund.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fredrik Söderbergs måleri är genomsyrat av mysticism. I hans konst blandas historiska referenser från bl.a. 1900-talets första hälft med samtida symboler. I den fina ornamentiken, bladsilvret, guldet och färgbanden möts det figurativa och det abstrakta, materia och ande.
» fredriksoderberg.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nu har vi inga fler programpunkter inplanerade i samband med utställningen Det Okända Livets Psykiska gåtor.


Konsthallen

Fri entré