Villkor och förutsättningar för Julmarknad

Här finns de villkor som vi vill att försäljare på Regionmuseets julmarknad ställer sig bakom. Vi vill var tydliga med att julmarknaden endast arrangeras om det går att genomföra i linje med myndigheternas rekommendationer angående Coronaviruset/Covid-19.

Målet med julmarknaden på Regionmuseet i Skåne är att:

  • Stödja hantverk som ett kulturarv
  • Erbjuda kulturarrangemang med hög kvalité för regionens invånare och turister.
  • Ge möjligheter för hantverkare och regionens kulturföreningar att utvecklas

Julmarknaden är inte ett kommersiellt arrangemang – det är i första hand ett kulturarrangemang där våra hantverkare även får möjlighet att sälja sina egentillverkade varor. Julmarknaden har ett tema – hantverk, precis som julmarknaden haft tidigare år. Ju mer vi jobbar på att gemensamt bidra till temat för marknaden, desto bättre kommer våra besökare att trivas och desto mer ökar er försäljning. Det är viktigt att alla som deltar är införstådda med detta. Det är också utifrån dessa riktlinjer som vi ställer krav på vad som saluförs i marknadsstånden, hur marknadsstånden utformas samt hur ni försäljare är klädda. Vill du ha hjälp med temat eller har några frågor så hör gärna av dig. Som försäljare gäller följande:

Intresseanmälan

Vill du anmäla intresse till årets julmarknad gör du det enkelt genom att fylla i formuläret direkt på vår hemsida
Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda senast 1 oktober 2020. Senast den 15 oktober får du bekräftelse om du har fått plats på marknaden eller inte. Observera att vi vill att samtliga utställare fyller i alla uppgifter, även om du varit med som utställare förr. Vi försöker ta hänsyn till ev. önskemål när det gäller placering men vi garanterar inte att det är genomförbart. Vi garanterar inte heller en plats till de utställare som varit med förr. Trycket på platserna är hårt och vi tvingas till att göra ett kraftigt urval. Förfakturering på bordshyran kommer att ske i oktober. Personuppgifter i formuläret behandlas i enlighet med GDPR. Du medger att information du lämnat får lagras och bearbetas i register av Regionmuseet i Skåne och du har rätt att begära utdrag och rättelse.

Produkter och försäljning

Det får bara säljas egentillverkade varor och ev. förpackningar ska vara så trogna temat som möjligt. Kläderna du som försäljare bär, är en del av upplevelsen och ska följa temat. Vi ser gärna att ni använder naturnära färger i naturmaterial som ylle, lin och bomull. Bordet kan täckas på ovansidan med eget medhavt tyg och då med enfärgade tyger i dova färger. Påsar och andra material för exponering av dina varor ska vara av pappersmaterial eller liknande. Två stycken stolar finns till varje bord, vill ni ha fler får ni ta med er egen stol. Bord hyrs av oss och finns på plats när du kommer. Inga mattställningar eller andra ställningar är tillåtna. Det är förbjudet att placera föremål utanför den egna försäljningsplatsen utan överenskommelse med arrangören. Det är inte heller tillåtet att ta med egna bord/bordsskivor eller liknande, dock sker undantag i bodarna på gårdsplanen. Små fina handgjorda skyltar på ditt bord är ok. Vi står för juldekorationerna på marknaden. Varje försäljare ansvarar för sitt eget skräp och slänger det på angiven plats. Försäljaren ansvarar för att försäljningsplatsen är städad innan marknaden lämnas.

Öppet- och hålltider

Alla fordon ska vara borta från innergården och parkerade på hänvisad plats senast 60 minuter innan öppning. Som utställare ska du vara helt klar med din plats senast 30 minuter före öppning. Klockan 9.00 öppnar vi dörrarna för hantverkare. Det är inte tillåtet att börja packa ner sin utställning/försäljning förrän julmarknaden har stängt. Upplevelsen ska vara total för alla besökare, trots att antalet besökare ev. tunnas ut den sista stunden. Som utställare binder du dig till att vara med under hela dagen. Likaså att ditt sortiment räcker under hela julmarknadens öppettider. Som utställare är du bunden till att ha din försäljning öppen följande tider:

  • Söndagen 29/11 2020 kl. 11-17

Parkering för utställare

I nära anslutning till Regionmuseet Kristianstad ligger Galleria Boulevards parkeringshus.

El

Är du i behov av el för att t.ex. koppla in kyldisk eller för en extra lampa så behöver du fylla i att du önskar el i din intresseanmälan. Vi kan inte garantera att samtliga som önskar el beviljas detta - ett urval kommer att göras av oss som arrangör. Är du i behov av en specifik belysning tar du med detta själv. På Museet kan vi endast garantera den belysning som finns fast installerad i byggnaden.

Priser

  • Hantverkare – 1 bord 250 kronor
  • Livsmedelsförsäljare – 1 bord 450kr

Försäljning av livsmedel

Vid all tillfällig försäljning av livsmedel är det du som försäljare som är skyldig att ha registrerat dig hos miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen. Läs mer på https://www.kristianstad.se/sv/jobb-och-foretagande/tillstand-regler-och-tillsyn/livsmedelsverksamhet/tillfallig-forsaljning-av-livsmedel/

Avbokning och återbetalning

Eftersom det pågår en pandemi som inte har något slutdatum kan vi inte garantera att julmarknaden går att genomföra. Vi följer myndigheternas rekommendationer och julmarknaden kan därför komma ställas in med kort varsel. Det betyder att du som hantverkare förbinder dig att medverka under dessa förutsättningar. Avbokning kan därför komma att ske ända fram till julmarknadens öppnande och även under öppethållande. Betald avgift återbetalas 24 timmar före öppning av julmarknaden om avbokning sker på grund av myndigheters rekommendationer gällande Covid-19. Betald avgift återbetalas inte om julmarknaden ställs in mindre än 24 timmar före öppning av julmarknaden. Återbetalning sker ej heller om hyrestagaren avstår från att utnyttja tilldelad plats.

Kontaktperson

Therese Kjellsson
Eventutvecklare
0707-84 19 26
therese.kjellsson@regionmuseet.se