Upplev hos oss

Från Konsthallens utställning Se 4 konstnärer 2015.

Konsthallen är en plats där du möter samtidskonstens olika uttryck. Här visas aktuell svensk och internationell konst i ett flertal utställningar varje år.

Till Konsthallen

En dekor skapad på Filmmuseet precis som den såg ut i filmen Järnbäraren från 1911. Stolar kring ett bord som har vit duk. Väggarna målade med motiv som påminner om romarriket.

På platsen där svensk film har sin vagga finns i dag Filmmuseet. I det som tidigare var en vindsateljé berättar vi om filmens utveckling fram till 1930. I en liten biograf visar vi kvalitetsfilm året om.

Till Filmmuseet

Utställning med gamla motorsågar och sågar. I bakgrunden på väggen syns skyltar som bildar texten Raket motorsågar.

I vårt faktarum, Minnesluckan, kan allmänheten söka svaren på sina frågor. Minnesluckan är museets minnesbank som förmedlar skånsk historia i skånsk nutid. Varje månad sätter Minnesluckan fokus på något ämne.

Till Minnesluckan

En järnvägsvagn i dunkel miljö, ska föreställa om natten under stjärnhimmel.

I en miljö som för tankarna till något spännande berättar vi om tåg och järnvägar, på ett sätt som alla kan uppskatta. Varje sommar har vi en ny, tillfällig, utställning om något tågrelaterat. Öppet på sommaren.

Till Järnvägsmuseet

Åhus museum fotograferat på distans längs en gata. På ena sidan hus och andra sidan en trädrad

På Åhus museum kan ni lära er mer om Åhus och dess historia sedan 1100-talet. Varje år kompletteras den fasta utställningen med något nytt och spännande. Öppet sommartid.

Till Åhus museum

Tre damer som sitter på en stock och spanar ut över havet.

Ibland är vädret för fint för att vara inomhus. På tre ställen i Skåne har vi varit med och tagit fram utställningar utomhus. Haväng, Kjugekull och Hallands väderö lockar med utemuseer.

Till utemuseerna