Vi reser tillbaka i filmhistorien!

Kom och utforska Filmmuseets miljö! Här blir det visning och workshop i anrika lokaler.

Hur var det att göra film för mer än 100 år sedan? Hur såg en filmateljé ut? Hur fungerade gamla kameror? Fanns det ljud och färg på den tiden? Hur var det att titta på film? När barnen väl har fått svar på alla sina frågor får de prova på att filma i stumfilm-stil med våra Ipads.

Plats

Filmmuseet

Om Filmmuseet

Svensk film föddes i Kristianstad för mer än 100 år sedan. I Kosmorama-huset, där Filmmuseet ligger idag, hade filmbolaget Svenska Bio egen filmateljé och en liten biograf, Intima. Fortfarande idag är det möjligt att ta del av ateljéns rekvisita och att njuta stumfilm i museets biograf. Utställningen berättar inte bara om hur Kristianstad blev en viktig stad för svensk film utan tar oss med på är en resa tillbaka till filmens första år. Genom denna berättelse kan vi bättre förstå framväxten av dagens bild- och medievärld.

OBS! Vi har för tillfället inget skräddarsytt program för gymnasieelever, men vi tar gärna emot gymnasieklasser som önskar sig en visning av Filmmuseet. Vid behov kan innehållet diskuteras med filmpedagogen.

Bokning

Programmet bokas enklast via vårt bokningsformulär eller via telefon
044-620 19 06 tis–fre kl 8–11.

Datum

Fast program

Tid

30 min + 30 min workshop

Antal

Max 15 elever/klass

Årskurs

Förskoleklasser och årskurs 1

Hänvisningar till läroplan

Alla våra skolprogram utgår från de olika läroplanerna.

» Detta programs hänvisning till läroplanen.