Kulturnyckeln

Kulturnyckeln är Kristianstads kommun egen kulturgaranti som riktar sig till barn i förskolan (från 3 år) och alla elever i grundskolan. Varje läsår erbjuds de både kulturupplevelser och möjlighet till estetiskt skapande.

Regionmuseet Kristianstad och Kristianstads konsthall bidrar med program inom våra specialområden.

Varje läsår presenteras nytt innehåll i Kulturnyckeln som är kostnadsfritt för alla skolor och förskolor i kommunen och det ingår även gratis transport till utbudet som erbjuds. Kulturnyckeln innebär att ALLA barn och elever i Kristianstads kommun kan få ta del av kultur i förskolan och grundskolan. Det innebär en förbättrad möjlighet för ALLA barn och elever, att kontinuerligt under HELA sin skoltid få möta olika former av extern professionellt producerad kultur.

Vill du se hela programmet för kulturnyckeln eller läsa mer om arbetet besök Kristianstads kommuns sida för Kulturnyckeln.länk till annan webbplats

Kontakt och bokning

Telefon gruppbokningar:
044-620 19 06 (tisd-fred kl 8.00–11.00) Vi ser gärna bokningsförfrågningar via vårt formulär.

Vi har öppet för skolklasser tisdag-fredag, och för er som behöver en plats att samlas och sitta ner en stund, kanske för att äta en medhavd matsäck, finns vårt samlingsrum "Stallet" som du bokar i förväg.

E-post:
pedagogik@regionmuseet.se

Logotyp för Kulturnyckeln. Till vänster en nyckel och till höger texten Kulturnyckeln i två rader. Unders står det Kristianstads kommun.