Projektledare – konstprojekt

Personer som går ner mot en strand.

Vi söker en engagerad och kunnig projektledare till ett konstprojekt längs Skåneleden. Målet med projektet Skåneleden Konst – In Motion är att berika Skåneleden med tre konstverk, med lång hållbarhet, på tre olika platser.

Som projektledare för Skåneleden Konst – In Motion arbetar du operativt med konstgestaltning på tre platser i Skåne. I uppdraget ingår att föreslå konstnärer och hitta den bästa konsten till våra tre miljöer. Du är konstnärernas kontakt gentemot förvaltningar, företag, och organisationer i de tre kommunerna i projektet, Kristianstad, Kävlinge och Ängelholm. Projektet har fått finansiering av Region Skåne när det gäller projektledartjänst och metodutveckling men ytterligare bidragsansökning ingår i uppdraget. Du kommer att sammanställa och genomföra konstprogram i samarbete med konstnär och verksamhet, arbeta med koordinering, planering, budgetarbete och pedagogik kring våra konstprojekt. I uppdraget ingår även att utveckla och samverka med regionala och lokala kontakter.

Din arbetsplats är Kristianstads konsthall men du kommer till stor del att arbeta på de platser i länet där konstverken skapas under projekttiden. Du arbetar nära styrgruppen för projektet och rapporterar kontinuerligt till konsthallschefen i Kristianstad.

Tidsbegränsad anställning, ca 12 månader med 50% av heltid, med start: 1 september 2020.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom konstvetenskap, arkitektur eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Uppdraget kan också passa för högskoleutbildad konstnär med erfarenhet av offentliga uppdrag. Dokumenterad kunskap inom arkitektur, byggteknik och projektledning är starkt meriterande. Du har erfarenhet av budgetarbete kopplat till konstnärliga gestaltningsprojekt.

Din kompetens

Du har stor erfarenhet av att leda och samordna större konstnärliga gestaltningsprojekt. Du har mycket god kännedom om samtida konst och helst erfarenhet av konstpedagogiskt arbete. Du ska vara praktiskt lagd, lösningsorienterad, pedagogisk och kommunikativ. Du har vana att driva komplexa – och parallella - processer framåt med ett väl utvecklat sinne för detaljer och kvalité.

Du kan formulera dig väl på svenska och engelska i tal och skrift och har grundläggande kunskaper i Officepaketet. Körkort B är ett krav.

Kristianstads konsthall

Regionmuseet Kristianstad driver på uppdrag av Kristianstads kommun den kommunala konsthallen i Kristianstad. Här visas aktuell svensk och internationell konst i ett flertal utställningar varje år, med tillhörande programverksamhet. Konsthallen är ett rum för både visuella upplevelser och reflektion. I konsthallens uppdrag ligger även att vara sakkunniga rörande kommunens offentliga konst vid beställningar av ny konst, hantering samt vård och underhåll.

Referensnummer

2020/4

Upplysningar

Vill du veta mer om arbetsplatsen eller tjänsten är du välkommen att kontakta.

Marika Reuterswärd
konsthallschef, 0707-84 19 37.

Karin Hernborg
Facklig representant, SACO, 0707-84 19 19

Ansökan

Ansökan med personligt brev, CV, betyg och eventuellt löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 2020-07-26. Skicka ansökan till jobb@regionmuseet.se. Märk ansökan med referensnummer.

Sista ansökningsdag

26/7 2020

Intervjuer

Intervjuer är inplanerade till vecka 33.

Mer om projektet

Här finns projektansökan att läsa för en bredare förståelse om projektet.

» Projektansökan Skåneleden Konst – In MotionPDF (pdf, 308.3 kB)

Bildcredit

Projekt: Man and Biosphere – Prekära situationer, 2018.

Foto: Caroline Mårtensson