Rådgivning – byggnader

Är du intresserad av att ta hand om ditt hus på rätt sätt? Regionmuseet erbjuder byggnadsantikvarisk rådgivning - via e-post eller på plats - som är anpassad efter just dina behov.

Det snabbaste, enklaste och effektivaste sättet att komma i kontakt med någon av museets byggnadsantikvarier är via e-post till byggnadsvard@regionmuseet.se.

Ställ din fråga i korta ordalag, bifoga en eller ett par bilder på ditt hus samt ange ditt telefonnummer. Inom högst ett par dagar hör vi av oss per telefon eller mejl (under sommarmånaderna reserverar vi oss för lite längre handläggningstid). E-postrådgivningen är naturligtvis kostnadsfri.

Hembesök

Vi kommer gärna hem till dig för att på plats svara på dina frågor. Då har vi möjlighet att visa, berätta och diskutera mer ingående. Ett hembesök debiteras med vår timtaxa plus körersättning.

Som regel brukar en rådgivning på plats ta högst 2–3 timmar. Det kan dessutom vara ekonomiskt lönsamt att anlita oss, eftersom det i många fall räcker med enklare renoverings- eller restaureringsåtgärder än vad du kanske tänkt dig från början.

Eftersom vi har två kontor, ett i Kristianstad och ett i Lund, räknas sträckan hem till dig från det närmaste kontoret, oavsett vem av oss som besöker dig.

Kontakta oss gärna för att boka ett besök.

Kontakt

Har du frågor eller vill boka ett hembesök? Maila oss gärna på byggnadsvard@regionmuseet.se