Beanpole – Den väldiga kvinnan

Närbild på två flickansikten.

Året är 1945 och andra världskriget har lämnat Leningrad i spillror, med kollapsade byggnader och söndertrasade människosjälar som lever i misär. Trots att belägringen äntligen är över fortsätter kampen om liv och död bland de överlevande.

Men två unga kvinnor, Iya och Masha, försöker hitta hopp och mening med sina liv – kosta vad det kosta vill.

Regissören Kantemir Balagov är bara 28 år, men har redan lyckats plocka hem tre Cannes-vinster (för Beanpole och debuten Closeness) och över tjugo andra festivalpriser för detta imponerande krigsdrama. Filmen var också Rysslands Oscarsbidrag.

Land: Ryssland 2019

Regi: Kantemir Balagov

Tid: 130 minuter

Åldersgräns: 15 år

Intima Biografteatern

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndigheters rekommendationer vilket innebär att vi tar till åtgärder på plats för att minska smittspridning. Varje arrangemang har begränsat antal platser och biljetter hämtas i museets receptionen om inget annat anges.
Stanna hemma om du upplever minsta symptom.

01 november 2020

Filmmuseet

80 kronor

Biljetter

Enklast är att köpa biljetter hos Nortic, men det går att köpa dem över disk i vår reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

OBS: Filmen visas vid två tillfällen. Köp biljett till rätt visning.

Medarrangörer

ABFs logotyp. Texten ABF i en oval.
Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.