Tillgänglighet

Ingången till museet.

Vi på Regionmuseet Kristianstad arbetar aktivt med att göra våra lokaler och vår verksamhet så tillgänglig som möjligt, men ibland lyckas vi inte fullt ut. Här försöker vi lista några möjliga problemområden som kan vara bra att känna till inför ett besök hos oss.

Innan entrén

Fram till museets entré finns det två hårdgjorda gångar, en från Nya Boulevarden och en från Stora Torg. På Stora torg finns även handikapparkeringar. Andra handikapparkeringar finns på Östra Boulevarden, vid korsningen mot Nya Boulevarden.

Entrén

Ingång

Dörröppningsautomatik finns till höger utanför dörren på en stolpe, men med dålig ljushetskontrast. Innanför första dörren sitter dörröppningsautomatiken för nästa dörr direkt till höger i hörnet.

Utgång

Dörröppningsautomatik till första dörren sitter precis bredvid dörren. Till andra dörren sitter dörröppningsautomatiken mitt emellan dörrarna till höger, men med dålig ljushetskontrast.

Toaletter

  • Bredvid receptionen finns två toaletter, varav en är handikappanpassad. På den handikappanpassade toaletten finns även skötbord.
  • En halvtrappa upp från receptionen i anslutning till konsthallen finns två toaletter.
  • I anslutning till caféet finns en toalett som är delvis handikapputrustad. Finns även skötbord.
  • På tredje våningen i utställningslokalerna finns en mindre toalett, men som har ett högt (knappt 20 cm) trappsteg precis innanför dörren.

Konsthallen

Konsthallen ligger till vänster innanför entrén. Till konsthallen går en halvtrappa med kontrastmarkering i början och slutet. Dessutom finns en hiss med dörröppningsautomatik. Efter trappan/hissen cirka 7 meter in finns en liten ramp som saknar korrekt ljushetskontrast.

Café Miro

På disken finns en brickbana på en höjd av 84 cm. På sommaren finns det en uteservering på museets innegård. Dörren ut dit saknar dörröppningsautomatik och det är en lös ramp utanför dörren. På gården är det smågatsten.

Trapphallen

Till våra utställningslokaler går trappor med felaktig kontrastmarkering som sitter innanför trappstegen. På första vilplanet finns dessutom dubbla, felaktiga kontrastmarkeringar. Det finns även en hiss som går till varje våningsplan. Hissen har dörröppningsautomatik.

Utställningar

Plan 2

I skiftet mellan stadshistoriska utställningen C400-staden i vattenriket och utställningen Skåne och filmen finns en liten ramp som saknar kontrastmarkering.

I den stadshistoriska utställningen C400-staden i vattenriket finns det partier med lägre höjd.

Plan 3

På plan tre, mittemot toaletten finns en liten ramp som saknar kontrastmarkering.

Hörsalen

82 sittande platser med utrymme för personer som använder rullstol.

I hörsalen finns trappsteg som saknar kontrastmarkering.

Utrustning till utlån

Vi har en rullstol till utlåning. Till vissa av våra utställningar finns det audioguider för utlåning som berättar om utställningen.

Hörslingor

Vi har hörslingor i receptionen och i vår hörsal.

Kontakta

Telefon växel, reception och butik:
044-620 19 00

Telefon gruppbokningar:
044-620 19 06

E-post:
info@regionmuseet.se

Öppettider

Museet har stängt 23 december till och med 31 januari 2021.