Barn & familj

Två barn som klättrar på draken i Drakborgen.

Regionmuseet Kristianstad är ett museum för hela familjen! Dessutom har vi alltid fri entré!

Under sportlov, påsklov och höstlov bjuder våra musei- och konstpedagoger på roliga aktiviteter för barn (och vuxna!) i alla åldrar. Det kan handla om allt ifrån spännande filmvisningar och pyssel i verkstaden, till spökhistorier och tävlingar. Ofta knyter aktiviteterna an till någon av museets eller konsthallens aktuella utställningar.

Drakborgen

Obs! Drakborgen är för närvarande stängd!

I Drakborgen börjar äventyret! Här bestämmer du själv vem du är – styr du över riket från den ståtliga tronsalen eller sitter du fånge i den ruskiga fängelsehålan? Trivs du bäst på marknadsplatsen eller på drakön? Eller kanske åka rutschkana genom drakens mun?

Drakborgen är Regionmuseet Kristianstads rum för våra unga besökare och passar bäst dem som är i åldern 4-8 år. Förutom att vara en plats för lek och äventyr så finns det även ett angränsande rum, Stallet, där föräldrar och väpnare kan vänta och parkera barnvagnar.

Utställningar

Vi försöker varje år ha minst en utställning som vänder sig speciellt till barn, och gärna utställningar där barn och vuxna kan både leka och lära sig något tillsammans. Våra fasta utställningar om Kristianstads historia och Skånes historia är båda spännande och intressanta. Under utställningar hittar ni de utställningar

C400 – staden i vattenriket

När ni går genom stadens historia kan ni följa Thues spår, och upptäcka nya saker varje gång. Läs mer om hur ni kan lära er mer tillsammans på sidan för C400 – staden i vattenriket.

Tidernas Skåne

Följ med och se hur människan har påverkat landskapet och hur landskapet har påverkat människan genom från istid till nutid. Utställningen är barnvänlig och tillåter klättring och kramning av bland annat en björnunge. På sidan för Tidernas Skåne finns mer information.

Programpunkter som är extra roliga för barn och familjer

  • Regionmuseet

    Inställt: Jul på museet

    Inställd
Ett ritat skelett med slokhatt. Figuren som heter Thue vinkar.

Skelettet Thue guidar runt i utställningen C400–staden i vattenriket.